Pink Paw Print

Wednesday, November 23, 2011

.:!~pasta nite~!:.

inilah gamba2 pasta yg aku dah masak.. pasta cabonara punye tp pakai pasta bentuk shell.
boleh plak bile mkn pasta tu melekat kat lelangit..
ni resepi sendiri punye.. x ade tambahan2..
gune susu full milk, cheddar cheese, all spice herbs, sedikit garam n gule,
black papper n white papper.. mushroom button, nak lg sedap mashuk shiitake mushroom..
gune udang, ayam n crab stick..
cara2 nya:
mule2 rebus sebungkus pasta bentuk shell sampai kembang.. masukkan sedikit minyak
ke dalam rebusan pasta supaya pasta tidak melekat apabila di toss..
untuk gravy nyer pule.. masukkan susu fresh milk.. biarkan sampai ianya meggelegak..
kemudian masukkan mushroom shiitake n butang.. biarkan seketika sehingga lembut..
lepastu masukkan crab stick, hirisan ayam n udang.. gaul kuah sehingga bahan tadi masak..
masukkan cheese cheddar dan biarkan cheese mencair dan gaulkan bagi rate..
masukkan pulak all spice herbs tp jgn bnyk.. nanti leh sakit perut bg yg x biase gune..
last skali masukkan sedikit garam, gule, white n black papper..
boleh la dihidangkan bersama pasta yg dah direbus td..
tadaaaa~ siap untuk di makan panas2.. huhuhu
samat mencuba bg yg ingin mencube resepi ni :)

No comments:

Post a Comment

conteng kat cini